Jassen trends winter 2024: stijlvol en warm het seizoen door

Het nieuwe seizoen staat voor de deur en dat betekent dat het tijd is om je garderobe aan te passen aan de koudere dagen. Een goede jas, die zowel warmte biedt als bij je stijl past, is de komende maanden onmisbaar. Benieuwd voor welke jassen de modeliefhebbers deze winter gaan? In dit blog hebben we alle populaire winterjassen voor dames en heren op een rijtje gezet. Lees snel verder en laat je inspireren!

Mantel jassen: klassiek en elegant

De mantel jas is en blijft een absolute klassieker voor de winter. Dit tijdloze model is de definitie van elegantie en biedt warmte op de dagen dat je het echt nodig hebt. Lange mantels zijn ideaal voor wie houdt van een chique kledingstijl. Bij OPEN32 vind je verschillende soorten mantels: van traditionele rechte modellen tot cocoon fits. Een van onze populairste mantel jassen voor dames is de Rosie mantel van Silvercreek. Deze jas is gemaakt van luxe bouclé en verkrijgbaar in twee kleuren. Heb je liever een mantel met een cocoon fit? Ga dan voor de Ivy van Silvercreek. Ook deze jas is gemaakt van het warme materiaal bouclé. 

 

Benieuwd naar onze gehele collectie mantel jassen? Klik dan hier.

Houd je van een stoere, comfortabele look? Ga voor een puffer jas

Warm, stoer en comfortabel: dat is hoe je een puffer jacket het beste kan omschrijven. Deze gewatteerde jas is een echte must-have voor iedereen die gek is op casual outfits. De lange puffers, zoals de Grove of Base puffer van Silvercreek, zijn ideaal voor wanneer je veel buiten bent en het écht koud is of hard waait. De kortere modellen, zoals de Silvercreek Turbo of Trek puffer, zijn de ideale keuze voor een sportieve winterse look. Ontdek hier al onze puffers en vind jouw favoriet.

 

Teddy jassen: het ultieme fluffy item

Teddy jassen zijn niet alleen heerlijk warm, ze zien er ook nog eens super stijlvol uit. Met hun zachte, pluizige textuur bieden deze jassen optimaal comfort. De korte Mieke teddy jas is perfect voor een stoere, maar trendy look. Combineer deze teddy met een jeans en sneakers voor een casual outfit, of draag hem over een jurkje voor een chiquere look. Bekijk hier alle teddy jassen voor dames en shop ze direct online.

 

De tijdloze trenchcoat

De trenchcoat is een tijdloos item dat elke winter terugkomt - ook in 2024. Dit model jas is de perfecte balans tussen elegantie en functionaliteit. Een goed voorbeeld daarvan is de Sage van Silvercreek. Deze trenchcoat heeft een klassieke look en mooie moderne details, zoals wijde paspelzakken, een dubbele knoopsluiting en een split aan de achterkant voor extra bewegingsvrijheid. Benieuwd naar meer trenchcoats? Bekijk de collectie hier.

Softshell jassen: sportief en waterbestendig

Op zoek naar een sportieve jas die ook tegen een spatje regen kan? Dan is een softshell jacket een goede keuze. Dit type jas is ideaal voor buitenactiviteiten tijdens de koude dagen. Een populaire keuze is de Canyon softshell van Silvercreek. Dankzij de getailleerde pasvorm heeft deze jas een vrouwelijke look, zonder in te leveren op functionaliteit. Bekijk hier al onze softshell jackets en ontdek jouw nieuwe favoriet.

Denim jacket: de veelzijdige must-have

Denim jackets zijn een must-have voor elke man. Spijkerjassen zijn stoer, makkelijk te combineren en perfect als tussenjas. Je kunt ze namelijk dragen over een t-shirt, maar ook over een warme hoodie of trui wanneer het wat kouder is. De Bruce denim jacket van Silvercreek is een van onze favorieten voor de herfst. Dankzij de voering en trucker details biedt deze jas niet alleen warmte, maar is ‘ie ook nét even anders dan een standaard denim jack. Hier bekijk en shop je al onze denim jackets direct online.

 

Alleen verkrijgbaar in stores!

Puffer jassen: warm en stoer

Ook voor mannen blijven pufferjassen deze winter een populaire keuze. Deze gewatteerde jassen zijn super comfortabel en geven je outfit een stoere, casual uitstraling. Houd je van sportieve kleding? Ga dan voor de Don puffer van Silvercreek. Extra warmte nodig? Dan is de lange Raf puffer van Silvercreek een perfecte keuze. Beide modellen zijn waterafstotend en hebben een zachte fleecevoering in de kraag. Benieuwd naar alle puffers voor heren? Klik dan hier.

Op zoek naar een stijlvolle, formele winterjas? Ga voor een mantel

Ook bij heren blijft de mantel een populaire keuze voor de winter. Deze jas combineert stijl en functionaliteit en is ideaal voor de koudere maanden. De Hamilton mantel van Silvercreek is gemaakt van een luxe wolblend en heeft een stijlvolle uitstraling. Perfect voor naar je werk, maar ook in je vrije tijd. Hier ontdek je alle mantel jassen voor heren.

Alleen verkrijgbaar in stores!

Water- en windafstotende softshell jassen

Ben je graag actief tijdens de koude dagen? Ga dan voor een softshell jacket. Dit type jas biedt bescherming tegen wind en lichte regen, en is ideaal voor wisselvallige dagen. Een van onze favorieten is de Jack softshell van Silvercreek. Een veelzijdig model, gevoerd met rolpadding en voorzien van een XXL-insteekzak waarin je spullen ook tijdens een regenbui droog blijven. Klik hier om al onze softshell jassen voor heren te bekijken.

Parka jassen: functioneel en tijdloos

Als laatste op de lijst van trendy winterjassen: de parka. Omdat parka jassen wat langer zijn, zijn ze ideaal voor de koude wintermaanden. Bekijk bijvoorbeeld de Diaz padded parka. Deze stijlvolle parka heeft een 3-delige capuchon, een waterafstotende coating en fijne fleece details. Hiermee kom je koude dagen zeker door! Benieuwd naar alle parkas voor heren? Je vindt ze hier.