VIND DE PERFECTE JEANS VOOR JOUW STIJL

Van een tijdloze straight jeans tot aan een trendy wide leg. Hier ontdek je alles over de verschillende soorten jeans en welke bij jouw stijl passen. Als er één item is dat niet mag ontbreken in jouw kledingkast, dan is het een jeans. Een spijkerbroek is makkelijk te combineren, geschikt voor veel gelegenheden en komt het hele jaar door van pas. Maar welke soorten jeans zijn er eigenlijk allemaal? En welk model past het best bij jouw kledingstijl? Dat vertellen we je in deze blog. 

Straight jeans: nonchalant en toch chique

We beginnen met de straight jeans, ook wel rechte jeans genoemd. Deze klassieker is de perfecte keuze wanneer je een informele, maar verzorgde look wil creëren. De lossere broekspijpen zorgen voor een nonchalante uitstraling. Combineer je een straight jeans met een mooie blouse, overhemd of chique top? Dan kun je ‘m in veel gevallen prima naar kantoor of tijdens een avond uit dragen. Houd je van een hele casual kledingstijl? Draag jouw straight jeans dan onder een (wijd) shirt, een trui of een hoodie. 

Creëer een opvallende look met een wide leg jeans

Houd jij van opvallende outfits? Dan is de wide leg jeans gemaakt voor jou. Of je stijl nu casual of formeel is: met hun wijde pijpen en hoge taille zijn deze jeans perfect voor een statement look die de aandacht trekt. Combineer jouw wide leg jeans met een strakke top en hakken voor een elegante uitstraling, of ga voor een meer casual look met een oversized trui en sneakers.

Tapered jeans: comfortabel en trendy

Heb je een casual, trendy stijl? Dan is de tapered jeans de ideale keuze voor jou. Deze broek is eigenlijk de moderne variant op de klassieke straight jeans. Hij heeft een iets lossere pasvorm bij de heupen en dijen, en loopt taps (oftewel: smaller) naar de enkels toe. Dit maakt de tapered jeans comfortabel om te dragen en geeft ‘m een casual, maar modieuze uitstraling. Zeker wanneer je ‘m draagt op je favoriete sneakers, een paar loafers of hakken.

Ga voor een tijdloze look met de skinny jeans 

Hij was even uit beeld, maar inmiddels is de skinny jeans weer terug. Dit tijdloze model is de ideale keuze voor iedereen die houdt van een nette kledingstijl. De skinny jeans staat mooi onder een overhemd of blouse, eventueel in combinatie met een (oversized) blazer. Maak je look met skinny jeans iets informeler door ‘m te combineren met een wijd t-shirt, hoodie of trui. Een bijkomend voordeel van dit strakke model spijkerbroek, is dat ‘ie niet over je schoenen valt. Dus heb je een mooi paar sneakers of hoge laarzen die je wil showen? Draag ze dan onder een skinny jeans en ze krijgen alle aandacht!

Houd je van retro? Ga voor een flared jeans!

Een model dat niet mag ontbreken in de kledingkast van iedere vintage liefhebber is de flared jeans. Dit model spijkerbroek was mega populair in de jaren ‘60 en ‘70, om vervolgens een tijdje ingeruild te worden voor strakkere modellen. Inmiddels is deze fit weer helemaal terug - en wij snappen wel waarom. Met een flared jeans creëer je eenvoudig retro en chique outfits die opvallen. Leuk voor een avond uit, maar ook geschikt voor alledaagse activiteiten of naar je werk.

Ontdek outfits voor jouw stijl bij OPEN32

Nu je weet welke soort jeans bij jouw stijl passen, is het tijd je favoriete fit te shoppen. Bij OPEN32 vind je veel verschillende spijkerbroek merken. Je shopt jouw favoriete jeans direct online en profiteert van gratis verzending vanaf €99,95. Kom je er niet uit, of wil je liever eerst passen? Bezoek dan een van onze winkels bij jou in de buurt. Onze denim specialisten staan voor je klaar om te helpen!