ROKJESDAG 2024

Kun je ook niet wachten om je rokjes weer uit de kast te halen voor Rokjesdag 2024? Elk jaar als de zonnige dagen dichterbij komen, staat de welbekende Rokjesdag voor de deur. Het is meestal de eerste zonnige dag waarop je weer kunt flaneren in een korte rok. Lees in deze blog meer over Skirt Day! 

Rokjesdag 2024 is de eerste dag van het jaar waarop opmerkelijk veel vrouwen een rokje aantrekken. Een panty is niet nodig. Het weer is op deze dag zo zonnig dat het warm genoeg is om met een rok en blote benen de deur uit te gaan. Dit jaar is nationale Rokjesdag op 9 juni 2024 in Nederland. Sommige mensen beschouwen 22 april als nationale rokjesdag. Dit is namelijk de overlijdensdatum van Martin Bril, de columnist die als eerste over Rokjesdag schreef. 

Wat zijn leuke rokjes voor Rokjesdag 2024?

Er zijn natuurlijk tal van rokken om uit te kiezen. Maar welke rokjes zijn nou écht leuk voor Skirt Day? Om je wat inspiratie te geven zetten we de trends voor Rokjesdag 2024 op een rij:

 

Welke rok draag jij dit jaar?

Spijkerrok

Denim is één van de grootste modetrends van 2024. We zijn allemaal wel bekend met de korte spijkerrok. Dit model is lekker casual op een mooie lentedag of met een panty voor de herfst. De Viktoria Denim Rok van G-star is een rokje met een Denim Mid Blue wassing. 
Geen fan van de korte spijkerrok? Dan heb je gelukkig ook de lange spijkerrok met split, die heeft namelijk heeft een come back gemaakt in het staatbeeld. Onze Mom Rok is zeker een aanrader als jouw keuze gaat naar een lange spijkerrok. 

Benieuwd naar ons gehele aanbod denim rokjes? Zoek hier jouw perfecte denim rok! 

Korte rokjes

Dit rokje is ideaal voor degene die opzoek is naar een goede basic voor de aankomende jaren. Onze Madness Medina Denim Short is dan zeker een aanrader, het is dan wel een broekje maar oogt als een rokje! Verkrijgbaar in blauw denim en zwart denim. Opzoek naar iets opvallend dan is deze luipaard Onea Rok de keuze voor jou. Panterpint is namelijk de dierenprint van het jaar zoals misschien al wel was opgevallen. Combineer de rok met bijvoorbeeld een zwarte of beige top.

  1. Onea Rok
    Sisters Point
    € 59, 95

Cargo rok


Dat de Cargo broek weer helemaal trendy is in het straatbeeld was je vast al opgevallen. Deze zomer loop je weer helemaal mee met de trend als je kiest voor een cargorok. 

Lange rok

Sla jij de korte rokjes liever over, dan is de lange rok zeker iets voor jou! Bijvoorbeeld een viscose maxi rok. Draag hem gekleed met een blouse naar een lunch of style de rok af met een gerbeide trui voor een meer herfstige look. Klaar om deze fashionable look te dragen? Bekijk dan de groene Fanna Rok van Silvercreek.

Is groen niet iets het voor jou?  Zwarte rokken zijn altijd wel met iets in je kledingkast te combineren. Bijvoorbeeld deze van Calvin Klein: Woven Label Sweater Rok

  1. Fanna Rok
    Silvercreek
    € 79, 99
  2.  Woven Label Sweater Rok
    € 99, 90

Benieuwd naar alle lange rokken uit onze collectie? Zoek hier jouw perfecte rok!

Heb je je keuze al gemaakt? Stop dan die lange broeken weer in de kast en haal jouw mooiste rok bij Open32. Zoals je hierboven hebt gelezen, is eigenlijk niks te gek en is er veel keuze in style. Draag dus vooral een rok waar je je fijn in voelt!