Zwembroeken kopen: ontdek de verschillende modellen en welke bij jou past

De zomer is begonnen en dat betekent dat het weer tijd is om de zon op te zoeken. Of je nu naar het strand gaat, aan het zwembad ligt of gaat watersporten… een goede zwembroek is het enige item dat je op zo’n zonnige dag écht nodig hebt. Maar hoe kies je een zwembroek die lekker draagt en goed staat? In deze blog lees je alles over zwembroeken, modellen, materialen en tips om de beste keuze te maken. Bekijk hier ons aanbod van zwembroeken

 

De zwembroek: functioneel fashion statement 

Waar zwembroeken voorheen voornamelijk functioneel waren, zijn het nu echte fashion items geworden. Met de introductie van nieuwe materialen, modellen en kleuren kun je veel zwembroeken ook als gewone broek dragen. Bijvoorbeeld onder een T-shirt voor een sportieve look, of een linnen overhemd voor een meer casual chique vibe. Combineer het met een paar mooie sneakers of loafers, en je bent beach party ready. En mocht je dan toch nog besluiten verkoeling te zoeken in het water, ben je alvast voorbereid. Win-win!

 

Model zwembroek kiezen: hier moet je op letten

Met zoveel keuzes in modellen, stijlen en materialen is het kiezen van de beste zwembroek best lastig. Hieronder vind je 4 tips waarmee je eenvoudig de juiste keuze maakt.

 

Tip 1: check op een binnenbroek

Veel heren zwembroeken hebben een binnenbroek gemaakt van mesh stof. Zo’n binnenbroek biedt extra ondersteuning en voorkomt schuren. Heeft jouw zwembroek geen binnenbroek? Dan kun je natuurlijk ook een korte strakke zwembroek of een onderbroek onder je zwembroek dragen. Zo heb je wat extra comfort, zonder dat het afdoet aan je zomerse look.

Tip 2: het materiaal van de zwembroek

De meeste zwembroeken zijn gemaakt van polyester. Dit materiaal droogt snel, is waterafstotend en bestand tegen verkleuring. Heb je een actieve stranddag voor de boeg? Dan kan een nylon zwembroek fijn zijn, omdat nylon heel licht is en comfortabel draagt.

 

Tip 3: het model voor jouw figuur

Bij het kiezen van een zwembroek is het natuurlijk het allerbelangrijkste dat jij je er comfortabel en zelfverzekerd in voelt. Maar het is wel zo dat sommige items of modellen beter bij je figuur passen dan andere. Zo laten korte zwembroeken je benen langer lijken, terwijl lange zwembroeken je benen korter doen lijken. En korte, wijde zwemshorts? Die hebben een afslankend effect.

Tijd om de juiste zwembroek voor jou te vinden:

Oranje zwembroek

Een felgekleurde oranje zwembroek laat je gebruinde huid extra opvallen. Perfect om Nederland te vertegenwoordigen op vakantie!

Groene zwembroek

Voor een stoere look tijdens je volgende zwemsessie, kies je een groene zwembroek. Je hebt de keuze uit lichtgroen, groen met print, donkergroen of legergroen.

Zwembroek met streepjes

Strepen zijn altijd een goede keuze, vooral verticale strepen, omdat deze je lichaamsbouw flatteren.

Gele zwembroek

Met een gele zwembroek breng je het hele jaar door een zomers gevoel. Deze kleur toont je positiviteit en humor. Let wel op met spierwitte benen, dit kan wat flets ogen.

Blauwe zwembroek

Blauwe zwembroeken zijn elk jaar populair. De kleur van het water staat eigenlijk iedereen goed. Donkerblauw is altijd een veilige keuze, terwijl lichtblauw fris en vrolijk oogt.

Print

Als je van een beetje gekkigheid en opvallen houdt, kies dan voor een leuke print. Welke print je kiest, is aan jou. Ga je voor een plantenprint, schelpjes of een grafische print?

Roze zwembroek

Roze zwembroeken zijn gedurfd, maar momenteel heel trendy. Wees een trendsetter en draag deze kleur met trots. Extra leuk: je huid lijkt nog bruiner in deze felle kleur, mits je al een beetje kleur hebt.

 

Voorkom een overvolle koffer: zoveel zwembroeken neem je mee op vakantie

Hoeveel zwembroeken je mee moet nemen op vakantie hangt af van hoe vaak je van plan bent om te zwemmen en hoe lang je op vakantie gaat. De vuistregel is: voor één week vakantie zouden drie à vier zwembroeken zeker genoeg moeten zijn. Zo heb je altijd een schone zwembroek en voldoende afwisseling voor je outfits. 

Shop jouw zwembroek bij OPEN32

Bij OPEN32 selecteren we elk seizoen de leukste zwembroeken voor heren. Shop zwembroeken in diverse stijlen, kleuren en materialen online of in een van onze 70-tal winkels. Bij OPEN32 profiteer je altijd van 30 dagen bedenktijd en achteraf betalen met Afterpay. Op de hoogte blijven van onze nieuwste collecties en aanbiedingen? Schrijf je hier in voor onze fashion nieuwsbrief om niets te missen.